2008. november 1., szombat

Sea World

Ez a hatalmas, talán a világ egyik legnagyobb állatvilággal foglalkozó vidámparkja, Queenslandban, a Gold Coaston található, Sydneytől kb. 1000 km-re északra. Ezen belül is a leglátogatottabb részen, a híres Surfers Paradise-on.


A park kb. egy Margit-sziget nagyságú földnyelven, egy félszigeten lett kialakítva. A belépő itt talán a legmagasabb, kb. 9000 Ft átszámítva, de egy valóban izgalmas, látványos, felejthetetlen élményt nyújt minden látogatójának. A területen hatalmas tavak, show medencék, játékok (hullámvasút, stb.), vetítések, éttermek, emléktárgy boltok és persze állatkert jelleggel bemutatott állatok találhatók.


A hely viszonylag nagy kiterjedése miatt, még egy felvonót, ill. inkább odavonót (libegőt) is építettek, hogy gyengébb képességű vendégek is könnyedén át tudják szelni. Erről az utazó alkalmatosságról nagyszerűen be lehetett látni az egész területet, az összes atrakciót és így könnyen meg lehetett tervezni, a bebarangolás szisztémáját. A második képen ez látható is.


A legnagyobb látványosságok között említeném a delfin és a fóka showt, és a vízi extrém sportokat bemutató vízi parádét, valamint egy 4 dimenziós vetítés, ahol a negyedik dimenziót egy szószerinti hidegzuhany jelentette.:o)


Akvarista szemmel számomra a legnagyobb élményt a Shark bay (cápa öböl) nyújtotta. Ezt kétféleképpen lehetett megtekinteni. Felülről az öböl partjáról, vagy a Sydney akváriumnál említett folyosós megoldással. Ami viszont a különbség volt, hogy így lent is a természetes fény által megvilágított élővilágot lehetett látni, ami a fényképezés szempontjából sem egy utolsó dolog. Ez a képek minőségen is jól látszik. Az vízi élővilág természetesen hasonló volt, mint az eddig általam látogatott helyeken, de a hatalmas medence még természetesebb pompában tündökölt.


Úgy gondolom, hogy ez a minden igényt kielégítő „mega zoo”, talán életem egyik legnagyobb élménye volt és hát mit is lehetne még mondani, hogy remélem lesz még lehetőségem ide ellátogatni.


Nincsenek megjegyzések: