2011. június 28., kedd

Kívül vagy belül - The CLIP CO2 Checker

Clip_th


A Cal Aqua, az egyik legnagyobb és legjobb minőségű akvarisztikai üvegtermékeket gyártó cég, egy új gyártmánnyal rukkolt elő. Megjegyzem, az én dropcheckeremet is ez a márka fémjelzi, így a munkájuk minősége számomra nem kérdés.

Be és kiömlő csöveket, porlasztókat és az imént említett checkereket gyártja, sok más kiegészítővel együtt. Az újítás ezúttal a dropcheckernek (CO2 indikátor) egy teljesen új változatát, formavilágát jeleníti meg, további praktikumokkal, esztétikai fejlesztésekkel.

A legnagyobb előnye, hogy a kialakításánál fogva nem csak belülre lehet rögzíteni az akvárium falára, mely így eléggé bekorlátozhatja a lehetőségeket, hanem az üveg szélére is akasztható, mely gyakorlatilag végtelenné teszi az elhelyezhetőségét. További nagy előnye, hogy ha az üvegre akasztjuk, az indikátor harang kívülre kerül, így a víz színe, az akváriumon belüli esetleges fénytörések nem zavarják meg a pontos leolvasást. Valamint, nem kell az akváriumba nyúlkálni, könnyen áthelyezhető, illetve könnyen kiszedhető az esetleges elkoszolódáskor, vagy folyadékcsere alkalmával. Nem utolsó szempont, hogy az akváriumon belül se korlátozza a különböző beavatkozásokat, mint pl. a növények nyírását, vagy épp az alga lekaparását.


clip_th2


Clip_positions


Nekem a sok előnye mellet, külsőre is nagyon teszik, egy újabb ékszerét jelentheti az akváriumnak. Sajnos ez a márka csak nagyon szerényen van jelen Magyarországon, de remélhetőleg ez is változni fog a jövőben. Ha netalán átesek egy ilyen checkeren, biztos, hogy kipróbálom.



Nincsenek megjegyzések: